Kipfilet met ananas

Kipfilet met ananas

Kipfilet met ananas

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

500 gr kipfilet
1 mespuntje knoflookpoeder
1/2 theelepel zout
5 schijven ananas
6 eetlepels vocht ananasvocht
2 theelepels maïzena
11/2 eetlepel ketjap bentang manis

Bereiden

Maak het kippenvlees met keukenpapier droog en snijd het in smalle
repen.
Schep wat knoflookpoeder door het zout en bestrooi de kip hiermee.
Snijd de schijven ananas in kleine segmenten.
Verhit de olie in een wok en bak de repen kip hierin onder voortdurend
omscheppen goudbruin.
Voeg de stukjes ananas toe, bak ze heel even mee en schuif daarna de hele
inhoud van de pan naar één kant.
Voeg het ananasvocht en 3 eetlepels water toe.
Maak de maïzena aan met 2 eetlepels koud water en voeg deze oplossing
bij het vocht in de wok.
Roer alles goed om en voeg de sojasaus toe.
Schep hierna de gehele inhoud van de wok door de saus en laat alles nog 3
minuten zachtjes doorkoken.
Serveer met witte rijst.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus